Η Φλόγα των Μυστών: Συνείδηση της Αλλαγής

Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

Δεν είναι ΠΟΤΕ ο Κόσμος αυτό που αλλάζει…
είναι ΠΑΝΤΑ η γωνία θέασης αυτό που καθορίζει το ΤΙ βλέπει κάποιος.
Όποιος θέλει να αλλάξει τον Κόσμο, αρκεί απλώς να αλλάξει την θέση του μέσα σε Αυτόν.
Για να αλλάξεις τον Κόσμο, άλλαξε τον εαυτό σου και ανακάλυψε τον Εαυτό σου.
Και ο Κόσμος θα αλλάξει…
ΚΑΘΕ μας κίνηση στον Χώρο και τον Χρόνο δημιουργεί την προσωπική μας Πραγματικότητα στην οποία κινείται η προσωπική μας Ύπαρξη.
Αν ο Κόσμος γύρω μας δεν είναι αυτός που θα θέλαμε να είναι…
μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τις επιλογές των κινήσεών μας.

Όποιος θέλει να αλλάξει τον Κόσμο, αρκεί απλώς να αλλάξει την θέση του μέσα σε Αυτόν. Αλλάζοντας την θέση σου μέσα στην Πραγματικότητα και, κυρίως, την γωνία θέασης αυτής της ίδιας Πραγματικότητας στην οποία νομίζεις πως βρίσκεσαι, διαμορφώνεις την Πραγματικότητά σου. Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξεις αν όντως έχεις Αλλάξει, η Λυδία Λίθος που θα πιστοποιήσει το αν πέρασες ή όχι ένα Μυητικό Στάδιο σε έναν Νέο Εαυτό, είναι το να παρατηρήσεις τις αντιδράσεις σου σε ερεθίσματα που παλαιότερα θα σε έβγαζαν «εκτός εαυτού».
Όλοι οι άνθρωποι έχουν κάποια στιγμή ανάγκη να «βρουν» τον Εαυτό τους.
Λίγοι όμως έχουν την ικανότητα και την Δύναμη να Τον Δημιουργήσουν…

Ταξιδεύουμε στον Χώρο και τον Χρόνο, στο Μηδέν και το Άπειρο,στο Παντού και το Πουθενά. Και αλλάζοντας μένουμε οι ίδιοι, παραμένοντας ίδιοι βιώνουμε την βαθύτερη αλλαγή, μιας και κάτι στάσιμο στην Ροή του Χρόνου, μεταβάλλεται σε κάτι άλλο, σε κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που στάθηκε στην αρχική θέση στον Χωροχρόνο.
Όμως…
η αλλαγή που συμβαίνει μέσα στην ακινησία, είναι τελείως διαφορετική από την Αλλαγή που επιφέρει η Κίνηση. Στην πρώτη αλλάζει η Πραγματικότητα και κατ’ επέκταση και ο Παρατηρητής μέσα σε Αυτήν. Στην δεύτερη όμως, γεννιέται η Μαγεία. Γιατί ο Παρατηρητής είναι αυτός που αλλάζει την Πραγματικότητα, και μέσα από την Αλλαγή που επιφέρει στο περιβάλλον του, αλλάζει το σημαντικότερο πράγμα.
Τον Εαυτό του…

Ένας ανεμοστρόβιλος ξεκινά από ένα μελτέμι, μια χιονοστιβάδα από ένα χαλίκι, μια επανάσταση από έναν και μόνον άνθρωπο, η Αλλαγή από μία και μόνη ιδέα. Αρκεί να γίνει Πράξη από τον σωστό άνθρωπο που θα σηκώσει το Λάβαρο της Επανάστασης για να ξεχυθεί η Θύελλα και η Καταιγίδα…
“Μια φορά και έναν καιρό”… έτσι ξεκινάνε τα παραμύθια.
“Κάθε φορά είναι καιρός”… έτσι ξεκινά η Ζωή.
Και έτσι γεννιούνται οι Μύθοι…
Κίνηση και Δράση…
Συνείδηση της Αλλαγής.

Οι ανυπότακτες ψυχές κάνουν τα Kαλύτερα…
οι υποταγμένες συνειδήσεις, χάνουν τα καλύτερα.
Οι της δεύτερης κατηγορίας, επιβιώνουν…
αλλά οι της πρώτης…
ΖΟΥΝ.

Ολόκληρο το άρθρο, μαζί με πολλά ακόμη, είναι κομμάτι της εκπαιδευτικής ύλης του Εκπαιδευτικού Κύκλου Μαθημάτων μου «Το Παιχνίδι της Δύναμης: Κανόνες και Νόμοι», και μπορείτε να διαβάσετε στο ομώνυμο βιβλίο το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ενότητα «Εκδόσεις».

Αποσπάσματα από το βιβλίο «Η Φλόγα των Μυστών» μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

©2004-2021 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.

Ξεχωριστά βιβλία…
για ξεχωριστούς ανθρώπους