Το Φιλί της Μέδουσας: Η Αντίσταση

Γράφει ο Νίκος Παναγοδημητρόπουλος

Ένα γλυκό αεράκι έκανε τα πεσμένα φύλλα στην άκρη του δρόμου να στροβιλίζονται θροΐζοντας μελωδικά. Ο γκριζομάλλης άνδρας πέρασε αμίλητος μπροστά από τους φρουρούς της πύλης και χάθηκε στο εσωτερικό του μεγάλου σπιτιού, σε ένα από τα ακριβά προάστια της Αθήνας.
Η καγκελόπορτα έκλεισε, ενώ στο βάθος οι άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας πάρκαραν τα αυτοκίνητα της πομπής του στο κλειστό γκαράζ που βρισκόταν δεξιά από το κυρίως κτίριο.
Ο επικεφαλής της φρουράς έδωσε τις τελευταίες εντολές στους φύλακες της πύλης του σπιτιού και έπειτα στράφηκε στους δύο πεζούς φύλακες που περιπολούσαν με την συνοδεία δύο τεράστιων λυκόσκυλων.
Στην θέα του καλοντυμένου άνδρα κούνησαν χαρωπά την ουρά τους, αναγνωρίζοντας και αυτά το ποιος έδινε τις διαταγές εκεί γύρω. Οι μεγάλοι προβολείς άναψαν, λούζοντας τον κήπο σε ένα φως πιο δυνατό και από το φως της ημέρας.

Το σπίτι στον Διόνυσο ήταν ένα απόρθητο φρούριο. Για αυτό άλλωστε και επιλέχθηκε από τους απεσταλμένους του Ευρωπαϊκού κλιμακίου των Αποστατών, για να στεγάσει τον επικεφαλής των δυνάμεων Κατοχής της Ελλάδος. Το ακριβό προάστιο με τους μεγάλους δρόμους και τα σπίτια με τους μεγάλους κήπους και τους ψηλούς φράχτες εξασφάλιζε τόσο την ανωνυμία, όσο και την ασφάλεια, που ήταν το βασικό ζητούμενο για τους νέους φεουδάρχες της χώρας.
Μια μικρή, αόρατη στο γυμνό μάτι πράσινη ακτίνα σημάδεψε το σπίτι και μετά από λίγα δευτερόλεπτα εξαφανίστηκε. Η μαυροντυμένη φιγούρα άνοιξε το μεγάλο φερμουάρ στον μηρό του παντελονιού και έχωσε βιαστικά μέσα την φωτογραφική μηχανή με τις υπέρυθρες ακτίνες. Περπατώντας ανάλαφρα σαν την τίγρη που παραμονεύει το θήραμά της, έφτασε απαρατήρητος στην μαύρη μοτοσικλέτα που διακρινόταν αμυδρά στην άκρη του δρόμου. Την άφησε να τσουλήσει αθόρυβα στην κατηφόρα και όταν πια απείχε αρκετά από το σπίτι, έβαλε μπροστά τον κινητήρα της και κατευθύνθηκε προς το κέντρο της πόλης.

– Συνεχίστε την ανάγνωση…-

Αποσπάσματα από το βιβλίο «Το Φιλί της Μέδουσας» μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ένα μυθιστόρημα «Επιστημονικής Φαντασίας» για τα χρόνια της Κρίσης και την Μαύρη Σκιά που έχει βυθίσει τον πλανήτη Γη στο Σκοτάδι, με τελευταίο προπύργιο Αντίστασης την Κατεχόμενη Ελλάδα των Μνημονίων.

Όταν κλείσετε αυτό το βιβλίο, η Πραγματικότητα γύρω σας δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια…
ΕΣΕΙΣ δεν θα είστε ποτέ ξανά οι ίδιοι.

©2004-2022 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος
Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Συγγραφέας

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Οκτωβρίου του 1972. Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής, καθηγητής Ξένων Γλωσσών και Εκπαιδευτής σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της Γνώσης.
Δείτε εδώ ένα σύντομο βιογραφικό του.

Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο είναι νομικά κατοχυρωμένα και προστατεύονται από τον Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η ολική ή μερική αναδημοσίευσή τους, χωρίς να αναφέρεται η Πηγή και το όνομα του συγγραφέα.

Τα βιβλία μου μπορείτε να βρείτε εδώ.